2020-11-17 09:28:00

Natjecanje "Dabar"

Učenici 1. razreda sa učiteljicom Vesnom Dundović Antolić, sudjelovali su u Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja, Dabru.

Republika Hrvatska je od 2016. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Učenici su iskustvo sudjelovanja opisali kao: fora, zanimljivo, dobro, interesantno…

Nestrpljivo očekujemo 2. razred i ponovno sudjelovanje na Dabru. Slijedeće godine znati ćemo čitati i pisati, pa nas se čuvajte ;-)

 

 


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Trenkovo